an
Tävlingarna 2019
Jimmie sadlade i fjol om till rallycross i Supercar-Lites och kammade hem ett SM-brons under debutåret.

Här hittar information, tävlingsrapporter och nyheter från årets säsong.
# # #
2019-12-20
God Jul & Gott Nytt År!

Tryck för större Julkort!
# # #
2019-09-22
Jimmie trea i rallycross-SM
I helgen kördes finaltävlingen i RallyX Nordic och rallycross-SM. Inför tävlingen låg Jimmie på delad tredjeplats i SM och på sjätteplats i RallyX Nordic. Målet var att säkra SM-bronset och avancera i RallyX Nordictabellen, vilket han lyckades trots en lite tung tävling.
– Jag hade en lite för dålig grundomgång med en bryten omgång, men hade en bättre semifinal. Jag behövde en femteplats för att säkra SM-bronset och det lyckades jag iallfall med i helgen.

Banan i Tierps Arena är mycket speciell och går på en dragracebana med en 180-graders kurva efter den långa startrakan. Där smällde det en hel del när ingen av bilarna backade av.

I första omgången hamnade Jimmie i en av startkrasch och tvingades bryta.

I andra omgången var han sista bil ut ur första kurvan, men lyckades sluta tvåa i sitt heat. Det gav nionde tid i omgången och han klättrade upp ett pinhål i totalen till 12 plats.

Tredje omgången fick Jimmie än en gång starta i sämsta startspår. Den här gången slutade Jimmie trea, vilket ger elfte plats totalt.

Det vill sig inte riktigt för Jimmies del i fjärde och sista omgången heller. Han var andra bil in i första kurvan men blev uttryckt och var fjärde bil ut ur kurvan. Han hamnade sedan i lite trafik och blev heattrea och nio i omgången.
- Vindrutan immade igen också, så jag såg väldigt dåligt, säger han.

I semifinalen lyckades han köra upp sig från sista led och slutade trea. Därmed gick han in som sjätte bil i finalen.

I finalen
var han femte bil ut ur den beryktade första-kurvan. Det blev även placeringen i mål, vilket gjorde att han och Anders Michalak hamnade på samma SM-poäng. Särkiljningen var efter tävlingen före, där Jimmie drog längsta strået.
- Den här säsongen har varit väldigt upp och ner, men jag tar med mig mycket positivt. Bland annat har jag haft väldigt bra varvtider, men inte riktigt lyckats knyta ihop säcken. Att få mer jämnhet i körningen är något jag jag får arbeta lite med, men annars har utvecklingskurvan i år varit bra, tycker jag. Nu ska jag jobba på att försöka få ihop en budget så jag kan köra även nästa säsong. Och jag vill samtidigt passa på att tacka JC Raceteknik, alla samarbetspartners, familj och vänner för allt stöd i år, säger Jimmie.

SM 2019
1. Linus Östlund
2. Simon Olofsson
3. Jimmie

RallyX Nordic 2019
1. Ben-Philip Gundersen
2. Linus Östlund
3. Sondre Evjen
4. Simon Olofsson
5. Jimmie

-

» Heat för heatrapportering från RallyX Nordic i Tierp
Resultat Tierp
1. Linus Östlund (Swe)   27 p
2. Sondre Evjen (Nor)   25 p
3. Ben-Philip Gundersen (Nor)   25 p
4. Simon Olofsson (Swe)   19 p
5 Jimmie Walfridson (Swe)   13 p
6. Marcus Höglund (Swe)   17 p
7. Petter Nårsa (Swe)   16 p
8. Anders Michalak (Swe)   13 p
8. Niklas Aneklev (Swe)   12 p
9. Martin Jonsson (Swe)   10 p
11. Lars Erik Haug (Swe)   7 p
12. Hans-Ola Frøshaug (Nor)   7 p
13. Mats Oskarsson (Swe)   4 p
# # #
2019-08-25
Stolpar både in och ut – Fyra i Kouvola
I helgen kördes den sjätte deltävlingen i RallyX Nordic i finska Kouvola. En bana Jimmie trivs på. Efter två deltävlingar med stolpe ut var han mycket revanschsugen. Och den här gången fick han äntligen lite stolpe in och slutade efter lite domarstrul, fyra.

Under lördagens träningar blev Jimmie sexa respektive trea.

Under första kvalomgången tog det stopp direkt när han hamnade mitt i en startsmäll och han tvingades bryta.

Han inledde söndagen med en heatseger i andra omgången och tiden var sjätte snabbaste. Därmed började han sin uppklättring i resultatet och klev från elfte till sjätte plats.

Tredje omgången var ett jämnt heat. Jimmie gick imål som trea, bara 0,8 sekunder bakom heatsegraren Jesse Kallio. Tiden var sjätte bästa i omgången.

I fjärde och sista omgången blev det ny heatseger. Tiden var snabb och räckte till en tredjeplats. Det gav en femteplats i grundomgången och start i andra led i första semifinalen.

I semifinalen avancerade han upp och var andra bil efter första kurvan. Han tog rygg på Ben-Philip Gundersen och de två tog sig sedan vidare till final.

Finalen blev en riktigt stökig historia. Det smälle rejält i starten och Jimmie lyckades kryssa sig undan fysisk kontakt. Han hamnade bakom Simon Olofsson som hade fått stora problem med bilen i en startsmäll.
– Jag hörde tyvärr inte att spottern bad mig gå in i alternativet, utan låg bakom honom i två varv, säger Jimmie.

Missen med jokern kostade tid och när han sedan fick sig en smäll rejäl på näst sista varvet, gled han undan och tappade sin tredjeplats.

Jimmie gick i mål mer eller mindre sida vid sida med Anders Michalak - det skiljde de bara 0,8 sekunder till Michalaks fördel. Men Michalak fick ett tidstillägg för pushing och Ben-Philip Gundersen uteslöts.

Senare tog man dock bort tidstillägget för Michalaks vändning av Östlund och Jimmie slutar till slut fyra i en tävling med både stolpe in och stolpe ut.
– Det har varit en övervägande bra helg. Farten har funnits och min taktik i semifinalen höll. Där jag var tvåa ut ur första sväng och behöll placeringen i mål. Tyvärr fick jag en DNF i första omgången som gjorde att det var svårt att få de poäng som behövdes. Men jag tog mig till final vilket var målet och är nöjd med helgen, avslutar Jimmie.

Nästa tävling är finalen i RallyX Nordic som körs i Tierp 21-22 september.


» Heat för heatrapportering från RallyX Nordic i Kouvola
Resultat RallyX Nordic Kouvlola
1. Jesse Kallio (Fin)   29 p
2. Simon Olofsson (Swe)   23 p
3. Anders Michalak (Swe)   15 p
4 Jimmie Walfridson (Swe)   20 p
5. Linus Östlund (Swe)   20 p
6. Ben-Philip Gundersen (Nor)   22 p
7. Petter Nårsa (Swe)   14 p
8. Sondre Evjen (Nor)   12 p
9. Mats Oskarsson (Swe)   11 p
10. Niklas Aneklev (Swe)   11 p
11. Hans-Ola Frøshaug (Nor)   7 p
# # #
2019-07-28
Ny sjundeplats när RallyX Nordic debuterade i Flisa
Det duggar tätt mellan tävlingshelgerna och i helgen debuterade RallyX Nordic på Finnskogsbanen i Flisa där Jimmie slutade lite snöpligt sjua.

Det är en bana som Jimmie tävlat crosskart på tidigare och som han trivs på. Banan är väldigt smal och bara 880 meter lång. Det gör att starterna är väldigt viktiga, eftersom det finns få omkörningsmöjligheter.
- Farten har funnits även den här helgen och jag har satt snabba varvtider när jag haft fritt spår. Men tyvärr har jag inte riktigt fått till det där lilla extra som har behövts. Startspåren har varit väldigt avgörande och jag har inte fått till några klockrena starter från andra och tredje spår. I fjärde heatet fick jag stå i första spår och då kunde jag köra mitt race och vinna heatet, säger Jimmie.

Han höll upp tempot rejält under de båda fria träningarna och fick andra tid under första träningen, bara hundradelen efter Gundersen. På andra träningen noterade han fjärde tid, mindre än två hundradelar bakom Gundersen.
– Den här banan är väldigt teknisk, jag tycker den är frän, säger Jimmie.

Jimmie inledde med femte tid i sitt heat på lördagen. Tiden räckte till åttonde tid i första omgången. Totalt låg han efter två omgångar på åttonde plats.
– Helt mitt fel. Gjorde ett misstag i första sväng, så jag kom ut sist. Därmed blev det en rätt dålig tid, säger Jimmie.

I andra heatet i dag var Jimmie andra bil iväg och slutade på andra plats, vilket resulterade i sjunde tid i omgången.

Även i tredje heatet var han andra bil iväg och gick imål som tvåa, bara 0,4 sekunder efter Holmen. Det gav en sjättetid, men han tappade till nionde plats i totalen.

Fjärde och sista omgången var han rejält på hugget och tog täten. Han behöll ledningen i mål och tiden räckte till andra plats i omgången. Han klättrade därmed upp från nionde till femte plats i grundomgången.

Det gav honom en plats som tredje bil in i semifinalen. Från sitt andra spår var han tredje bil iväg, men fick sig sedan en smäll så han for av banan. Det såg ett tag ut som om han skulle rulla.
– I semifinalen hade jag väldigt bra startspår och var bra med i starten. Tyvärr fick jag först en smäll i sidan så att jag inte hade någonstans att ta vägen, sen fick jag en tryckare bakifrån. Jag for av banan och det var inte långt infrån att jag rullade. Men är sånt som händer - en ren raceincident. Men där tog min finaljakt slut, säger Jimmie.

Jimmie hade i helgen ett gäng sponsorer från Glasurit på plats.
– Det var jäkligt kul att de kom och stöttade mig i helgen. Stort tack för den supporten, det var verkligen trevligt, avslutar

Nästa tävling blir RallyX Nordic som körs 24-25 augusti i finska Kouvlola.

» Heat för heatrapportering från RallyX Nordic i Flisa
RallyX Nordic Flisa
1 Linus Östlund (Swe)   29 p
2. Mats Oskarsson (Nor)   22 p
3. Anders Michalak (Swe)   20 p
4. Petter Nårsa (Swe)   22 p
5. Ben-Philip Gundersen (Nor)   25 p
6. Sondre Evjen (Nor)   13 p
7. Jimmie Walfridson (Swe)   13 p
8. Thomas Holmen (Nor)   13 p
9. Simon Olofsson (Swe)   11 p
10. Hans-Ola Frøshaug (Nor)   10 p
11. Niklas Aneklev (Swe)   8 p
12. Lars-Erik Haug (Nor)   6 p
       
# # #
2019-07-21
Sjundeplats efter högt tempo i Riga
I helgen debuterade RallyX Nordic på lettisk mark när fjärde deltävlingen kördes på Bikernieki-banan i Riga.

Jimmie fick sjunde snabbaste tid under första fria träningen och för att spara däck valde han att inte köra den andra.
- Det här var en en ny bana där jag jag snabbt kom in i körninen och vi hittade tidigt rätt inställningar för den, säger han.

Jimmie har haft ett högt tempo och varit startsnabb genom hela helgen. I sitt första heat blev han trea, vilket gav fjärde plats i omgången.

Andra omgången fick han en rejäl bredsladd som kostade tid. En femtetid i heatet, gav en sjundetid i omgången.
- Jag gick för fort in i första sväng så att jag låste hjulen och kom ut sist ur kurvan. Men det var ett snabbt heat, så tiden blev inte så dålig ändå, säger Jimmie.

I tredje omgången blev det en del smällar och omstart när Simon Olofsson rullade. Jimmie slutade tvåa och tiden räckte den här gången till femteplats.
- Det smällde lite i starten så att hjulen inte pekade dit de skulle. Det var svårkört, men jag gjorde vad jag kunde, säger han.

Fjärde och sista omgången blev det trångt i starten och Jimmie hamnade i trafik och lyckades inte avancera. Det blev en fjärdeplats i heatet och sjätteplats i omgången.

Jimmie slutade femma i grundomgången och startade därmed i tredje spår i den första semifinalen. Han var än en gång bra med i starten, men hamnade i trafik. När han valde jokern på andra varvet, kom han dessvärre ut bakom en långsammare förare och trots många fina försök, tog han sig inte förbi.
- Tyvärr kostade ett dåligt val av alternativspåret i semin att jag missade final. Lite surt att missa finalen och viktiga mästerskapspoäng, men jag försöker ta med mig farten och kommer igen i Flisa nästa helg, säger han.

Han slutade på sjua i Riga och fick även femton poäng med sig till mästerskapet.
- Självklart är jag inte nöjd med att missa finalen, men samtidigt tar vi med oss mycket positivt härifrån. Tempot har funnits genom hela helgen, jag är nöjd med mina starter och har försökt köra smart och undvika incidenter. Det är bara det sista lilla som saknas än, säger han.

Teamkompisen i JC Raceteknik Ben-Philip Gundersen vann, före Linus Östlund och Vasiliy slutade trea.

Jimmie ligger kvar på sjätteplats i mästerskapet med bara två poäng upp till Siomon Olofsson.

» Heat för heatrapportering från RallyX Nordic i Riga
Resultat Riga
1. Ben-Philip Gundersen (Nor)   30 p
2. Linus Östlund (Swe)   24 p
3 Vasiliy Gryazin (Lva)   23 p
4. Sondre Evjen (Nor)   23 p
5 Thomas Holmen (Nor)   18 p
6. Niklas Aneklev (Swe)   15 p
7. Jimmie Walfridson (Swe)   15 p
8. Petter Nårsa (Swe)   10 p
9. Anders Michalak (Swe)   9 p
10. Hans-Ola Frøshaug (Nor)   9 p
11. Mats Oskarsson (Swe)   8 p
12. Lars-Erik Haug (Nor)   8 p
13. Simon Olofsson (Swe)   4 p
   
# # #

2019-07-06
Tionde plats för Jimmie under The Magic Weekend
48 350 personer fanns på plats i helgen under rallycrossfesten i Höljes där Jimmie tyvärr inledde RX2 International series på sämsta tänkbara sätt.
- I andra kurvan vid alternativet gled föraren framför ut så att hans bil råkade träffa mig, säger Jimmie.

Strax efter alternativets utgång tvinades han kasta in handduken med trasig drivaxel och styrstag.

I andra omgången gick det betydligt bättre. Jimmie fick andra snabbaste tid i både sitt heat och omgången. Han klättrade upp från tjugonde till tolfte plats.
- Det var lite stolpe in för min del, eftersom regnet tilltog när de andra förarna körde, säger han.

Tredje heatet blev ett tätt heat med många fighter som tyvärr var lite tidsödande. Jimmie blev heattrea och tia totalt och klättrade upp till elfte plats.

Även fjärde och sista heatet blev det fighter och förarna när förarna före gick ihop lyckades Jimmie gå upp i täten. Men det räckte inte hela vägen, utan Kallio lyckades smita förbi efter jokern. En andra plats i heatet gav en nionde plats i omgången.

Trots att Jimmie bröt första omgången lyckades han ändå kvala in som elfte bil i semifinalen. Det gav honom sjätte startspår i den första semin. Där var han tredje bil iväg i ordinarie spår där trafiken hindrade tempot lite. Jimmie lyckades inte avancera upp, utan slutade femma.
- Farten har funnits i helgen, det var bara synd att vi tvingades bryta i Q1. Men det är oavsett alltid kul att få köra på Höljesbanan inför den här publiken, avslutar han.

Det blev teamkompisen Ben-Philip Gundersen som vann, före Linus Östlund och trea blev Jesse Kallio. Jimmie slutar på delad tiondeplats.

Nästa tävling är RallyX Nordic 20-21 juli.

Resultat Höljes
1. Ben-Philip Gundersen (Nor)   25 p
2. Linus Östlund (Swe)   23 p
3. Jesse Kallio (Fin)   24 p
4. Sami Matti Trogen (Fin)   16 p
5. Fraser Mc Conell (Jam)   19 p
5. Vasiliy Gryazin (Lva)   19 p
7. Oliver Eriksson (Swe)   17 p
8. Martin Enlund (Swe)   13 p
9. Mats Oskarsson (Swe)   12 p
10. Jimmie Walfridson (Swe)   8 p
10. William Nilsson (Swe)   8 p
12. Simon Olofsson (Swe)   7 p
13. Anders Michalak (Swe)   4 p
14. Marcus Höglund (Swe)   3 p
15. Jami Kalliomäki (Fin)   2 p
16. Stein Frederic Akre (Nor)   1 p
17 Steven Volders (Bel)   0 p
18. Petter Leirhol (Nor)   0 p
19. Morten Asklund (Nor)   0 p
20. Lars-Erik Haug (Nor)   0 p
21. Albert Llovera (And)   0 p
 » Heat för heatrapportering från RX2 International i Höljes

# # #
2019-06-16
Sjundeplats för Jimmie i Hell
I helgen kördes RX2 international series i norska Hell tillsammans med rallycross-VM. Jimmie gjorde sin tredje start i årets mästerskapet för att samla på sig lite erfarenhet av nya banor i rallycross.

Han var med direkt från start och blev sexa i den första omgången efter en tredje plats i heatet.

Andra omgången
slutade han tvåa i ett snabbt heat, vilket gav en ny sjätteplats totalt.

I tredje heatet kammade han hem heatsegern och blev femma. Det gjorde att han klättrade upp från sjätte till femte plats efter tre omgångar.

Fjärde och sista omgången bjöd på lite trafik och Jimmie fick inte upp riktigt samma fart, utan fick nöja sig med en åttondeplats.

Därmed kvalade han in som tredje bil i den andra semifinalen. Där var han andra bil iväg efter Ben-Philip Gundersen. Två bilar lyckades dock klämma sig emellan och han slutade fyra. Vilket gav en sjundeplats totalt.
- Det var första gången jag körde här i Hell och det var en ny frän bana att få lära känna. Både bilen och min körning har fungerat bra och jag är verkligen nöjd med helheten i helgen. Det var otur bara att missa finalen och vara första reserv, men jag har samlat på mig mycket erfarenheter i helgen, säger Jimmie.

Hans huvudprioritet i år är RallyX Nordic där nästa deltävling körs i Lettland 20-21 juli - även det är en ny bana för hans del.
- Gött att ha fått köra upp farten innan nästa Nordictävling, säger Jimmie.

Vi kommer dock att få se honom på banan redan första helgen i juli då RX2 International Series körs i Höljes-skogarna.
- Det är något extra att få köra inför den publiken i Hölejs. Så det ser jag verkligen fram emot.

RX2 International Hell
1. Oliver Eriksson (Swe)   30 p
2. Ben-Philip Gundersen (Nor)   26 p
3. Jesse Kallio (Fin)   22 p
4. Marcus Höglund (Swe)   19 p
5. Steven Volders (Bel)   15 p
6. Fraser Mc Conell (Jam)   20 p
7. Jimmie Walfridson (Swe)   14 p
8. Simon Olofsson (Swe)   11 p
9. Sami Matti Trogen (Fin)   10 p
10. Petter Leirhol (Nor)   8 p
11. Morten Asklund (Nor)   8 p
12. Anders Michalak (Swe)   7 p
13. Vasiliy Gryazin (Lva)   4 p
14. Albert Llovera (And)   3 p


» Heat för heatrapportering från RX2 International i Hell
# # #
2019-06-02
Årets första pallplats kom på Nysumbanen i Danmark
Jimmie har inlett säsongen lite trevande och inte riktigt haft marginalerna på sin sida. I helgen när den tredje deltävlingen av RallyX Nordic gick av stapeleln på den Danska Nysumbanen var han dock på hugget direkt.

Han inledde med andra snabbaste tid på de båda fria träningarna och har haft ett högt tempo genomgående i helgen.

I sitt första heat slutade han tvåa. Ett heat som var så pass snabbt att det blev en fjärdeplats.

I andra omgången var han åter tvåa, och även den här gången räckte det till fjärde plats i omgången.

I tredje omgången noterade han helgens sämsta resultat. Ett trångt och bökigt heat, gjorde att han hamnade långt bak och lyckades bara sätta sjunde tid i omgången.
- Det dammar enormt, så det blev rejält spännande några gånger, Säge Jimmie med ett skratt.

Fyra omgångar genomfördes i helgen och i fjärde omgången kom första heatsegern och tillika första omgångssegern.

Därmed klättrade han upp och slutade trea i grundomgången.

En andraplats i semifinalen gav andra led i finalen. Där blev det en trångt i första kurvan och han fightades om andraplatsen med Linus Östlund - men fick backa tillbaka. Därmed slutade han trea, vilket gav honom årets första pallplats.

Vann gjorde JC Racetekniks Ben-Phlilip Gundersen.

Jimmie tar även ett rejält kliv uppåt i Mästerskapstabellen och klättrar upp från tionde till sjätteplats.

Nästa tävling för Jimmies del blir 15-16 juni under RX2 International Series i Norska Hell där han kör för att hålla tempot uppe inför RallyX Nordic-säsongen och som en liten uppvärming inför i Höljes.

» Heat för heatrapportering från RallyX Nordic i Danmark

RallyX Nordic Nysum
1. Ben-Philip Gundersen (NOR)   30 p
2. Linus Östlund (SWE)   26 p
3. Jimmie Walfridson (SWE)   23 p
4. Anders Michalak (SWE)   19 p
5. Simon Olofsson (SWE)   17 p
6. Sondre Evjen (NOR)   19 p
7. Petter Nårsa (SWE)   13 p
8. Thomas Holmen (NOR)   12 p
9 Niklas Aneklev (SWE)   9 p
10. Mats Oskarsson (SWE)   9 p
11. Hans-Ola Frøshaug (NOR)   8 p
12. Nathalie Petersson (SWE)   6 p
   
# # #

2019-05-19
Missade finalen med en snöplig placering
Det var en revanschsugen Jimmie som kom till start i den andra deltävlingen av RallyX Nordic idag. Trots att det både farten, poängen och placeringen blev en bättre tävlinge så räckte det tvärr inte hela vägen till final.
- Det är jäkligt kul att RallyX Nordic-säsongen är igång även om det blev en medioker inledning för min del. Idag föll jag nog på eget grepp när jag överladdade och körde bort mig i första heatet. Även om det finns en hel del att finslipa har jag känt att farten finns där idag. Nu får jag analysera vad jag kan göra bättre och ta nya tag till Danmark. Det är en rolig bana som jag gillar - både snabb och teknisk.

Warm-upen inleddes med en trasig växelspak så Jimmie fick bryta.

I omgång 1 var Jimmie snabbast iväg i starten men blev uttryckt i första sväng. Hans-Ola Frøshaug smet förbi och lyckades tyvärr inte ta sig förbi igen. Han blev tvåa i heatet vilket bara räckte till tolfte tid omgången.
- I frustration så överladdade jag tyvärr, vilket jag tappade ännu mer tid på, säger Jimmie uppgivet.

I andra heatet tog han åter starten, fick åka i eget spår och tog målflagg först. Tiden räckte till fjärde plats i omgången, vilket gjorde att han klättrade upp från tolfte till sjunde plats i efter omgången.

I tredje och sista heatet lyckades han inte ta sig förbi de andra förarna och slutade femma. Men tempot var så högt att det räckte till sjunde plats i omgången.

Jimmie slutade sjua i grundomgången och startade i andra spår i semifinalen. Han körde upp sig och var andra bil ut ur första kurvan. Dessvärre blev det rätt buffligt, vilket kostade viktiga sekunder. Han tappade efter alternativet och var därmed förste man utanför final.

Nästa deltävling är 1 juni i Danska Nysum.

» Heat för heatrapportering från RallyX Nordic i Höljes dag 2

Resultat RallyX Nordic deltävling 2 - Höljes
1. Sondre Evjen (Nor)   23 p
2. Ben-Philip Gundersen (Nor)   18 p
3. Marcus Höglund (Swe)   15 p
4 Linus Östlund (Swe)   25 p
5. Simon Olofsson (Swe)   14 p
6. Thomas Holmen (Nor)   20 p
7. Mats Oskarsson (Swe)   14 p
8. Jimmie Walfridson (Swe)   13 p
9. Petter Leirhol (Nor)   9 p
10. Petter Nårsa (Swe)   8 p
11. Anders Michalak (Swe)   7 p
12. Martin Jonsson (Swe)   5 p
13. Niklas Aneklev (Swe)   4 p
14. Hans-Ola Frøshaug (Nor)   3 p
15. Lars-Erik Haug (Nor)   2 p
16. Albert Llovera (And)   1 p
17. Nathalie Petersson   0 p
   
# # #

2019-05-18
Tung inledning på RallyX Nordic-premiären för Jimmie
Det ville sig inte riktigt för Jimmies del när RallyX Nordic drog i gång i Höljes med deltävling ett idag.

Han var sjua på de båda fria träningarna under gårdagen där det var tio förare inom samma sekund. Lördagen inleddes med sjätte snabbaste tid under warmupen.

I första omgången blev det tjuvstart i Jimmies heat. Jimmie var sedan sen iväg och var trea över mållinjen. Tyvärr räckte det bara till elfte tid i omgången.
- Jag missade tyvärr starten, så resultatet blev ju därefter, säger han.

I andra omgången var han betydligt bättre med och tog starten. Han förvaltade sin ledning ända in i mål. Tiden var fjärde bästa i omgången och han klättrade upp från elfte till sjunde plats.
- Det kändes gött, men jag sliter fortfarande lite med att få till en del svängar, säger han.


Tredje och sista omgången var han tredje bil iväg. Dessvärre gick bilen sönder efter en fight i velodromen och han tvingades bryta.
- I stort allt höger fram rasade, säger han.

Det innebar att han tappade till elfte plats totalt och gick in som sista bil i första semifinalen. Från tredje led lyckades han inte köra upp sig några placeringar utan slutade sexa. Han missade därmed final den här gången och slutade tolva, med poäng till elfte plats i mästerskapet.
- Det känns förstås jäkligt surt Det var inte den här inledningen jag önskade mig, men det är bara att bryta ihop så laddar jag om och kommer igen starkare imorgon, avslutar han.

I morgon drar det hela igång 08.30 med en warm-up och sedan körs dagen enligt samma tider som idag.

Resultat RallyX Nordic deltävling 1 Höljes
1. Thomas Holmen (Nor)   30 p
2. Simon Olofsson (Swe)   24 p
3. Sondre Evjen (Nor)   20 p
4. Anders Michalak (Swe)   15 p
5. Petter Nårsa (Swe)   11 p
6. Ben-Philip Gundersen (Nor)   22 p
7. Marcus Höglund (Swe)   15 p
8. Linus Östlund (Swe)   14 p
9. Petter Leirhol (Nor)   12 p
10. Martin Jonsson (Swe)   11 p
11. Mats Oskarsson (Swe)   10 p
12. Jimmie Walfridson (Swe)   7 p
13 Hans-Ola Frøshaug (Nor)   4 p
14 Niklas Aneklev (Swe)   3 p
15. Lars-Erik Haug (Nor)   2 p
16 Albert Llovera (And)   1 p
17. Nathalie Petersson   0 p
   

» Heat för heatrapportering från RallyX Nordic i Höljes dag 1

# # #

2019-05-12
RX2 i Belgien bjöd på blandad kompott på klassisk F1-bana
I helgen kördes för första gången rallycross på den klassiska F1-banan Spa-Francorchamps från 1925. Banan är bara drygt 900 meter med ett väldigt löst grusparti där det gäller att hålla full gas. Men de flesta förarna har trivts på banan.
- Banan är väldigt rolig, även om den lätt blir sönderkörd i gruset, säger Jimmie.

För Jimmies del var det här en viktig helg för att få ställa in bilen och sin körning inför RallyX Nordic-premiären nästa helg i Höljes. Helgen har bland annat bjudit på både med- och motgångar med en sjätteplats i en omgång och ett knäckt toe-stag i en annan.

I sitt första heat var han andra bil iväg och hamnade i fight med Vasiliy Gryazin och slutade fyra. Tiden räckte till en elfte plats.

I andra heatet var det tre bilar sida vid sida in i första kurvan och Jimmie klämndes ihop i mitten. Smällen gjorde att han tappade farten och blev sist i omgången. Han tappade till elfte plats totalt.
- Det var toe-staget blev knäckt, berättar Jimmie.

I dagens inledande tredje heat var han tvåa iväg efter Oliver Eriksson. Han tog rygg på svensken och blev även tvåa i heatet, vilket gav en sjätteplats i omgången.

I det fjärde och avgörande heatet var han åter med i starten, men hade en tät fight om placeringen med Gryazin som kostade tid. Han blev fyra i heatet och tia i omgången, vilket även blev resultatet i grundomgången.

Det blev alltså semifinalkörning även i helgen. Starten blev än en gång tight, men Jimmie körde upp sig från sista led till fjärde plats. Men en tidsavgörande fight med Simon Olofsson gjorde att de båda missade final.
- Jag gled ut i den långa grussvängen så Simon tog sig förbi på innern, säger han.

Han slutar nia i sin andra deltävling i RX2 International Series.
- Jag får det inte riktigt att hålla ihop hela vägenDet känns som om den där sista lilla pusselbiten saknas - för både mig och bilen. Men helgen har ändå varit lärorik med flera ljusglimtar. Det tar vi med oss och laddar om inför Höljes.

Redan nästa helg är det tävlingsdags igen då RallyX Nordic har premiär i Höljes under en tvådagarstävling.
- Det är alltid något speciellt att få köra där. Jag gillar banan och ser fram emot att få tävla inför den värmländska hemmapubliken, avslutar han.

Premiminärt resultat RX2 Belgien
1. Oliver Eriksson (Swe)   29 p
2. Jesse Kallio (Fin)   27 p
3. Ben-Philip Gundersen (Nor)   27 p
4. Sami-Matti Trogen (Fin)   17 p
5. Fraser Mc Conell (Jam)   20 p
6. William Nilsson (Swe)   14 p
7. Vasiliy Gryazin (Lva)   14 p
7. Simon Olofsson (Swe)   14 p
9. Jimmie Walfridson (Swe)   9 p
9. Anders Michalak (Swe)   9 p
9. Damien Menuier (Fra)   9 p
9. Steven Volders (Bel)   6 p
13. Albert Llovera (And)   4 p
 » Heat för heatrapportering från RX2 Series i Belgien

# # #
2019-02-01
Punktering satte P i semifinalen för Jimmie i Barcelona
Jimmie fanns på plats och gjorde utlandsdebut i RX2 International Series under seriepremiären i Barcelona i helgen.

Den första tävlingen i RX2 International series kördes i samband med den andra VM-deltävlingen för i år i Spanien. För Jimmies del bjöd helgen på blandad kompott. Han inledde lite trevande med åttonde och tolfte tid i omgång 1 och 2.
- Det är en väldigt frän bana, men jag fick det inte riktigt att stämma i andra omgången. Vi får klura ut hur vi ska ställa in bilen inför söndagen och höja upp tempot då, sa han efter gårdagens race.

Under söndagen höjde han upp farten direkt och var sexa under warm-upen.

Han höll upp samma höga fart även i den tredje omgången och blev sexa. Därmed klättrade han upp från elfte till nionde plats totalt.

I fjärde och avgörande omgången tog han starten i heatet, men tappade sin ledning efter alternativet. Han blev trea i heatet och tia i omgången. Det innebar att han kvalade in som sista bil i den första semifinalen.

I semifinalen blev det dessvärre en startsmäll där han tyvärr fick en punktering. I och med punkteringen var hans chanser att kvala vidare till final bortblåsta.

En femteplats i semifinalen gav en elfteplats i Barcelona.
- Det här har varit en mycket lärorik helg. Banan var väldigt frän och jag fick upp farten mer och mer. Tyvärr gjorde jag för många misstag, och då blir det inga tider. Men jag tar med mig en massa erfarenhet, biter ihop och ska försöka göra bättre ifrån mig i Belgien, avslutar han.

» Heat för heatrapportering från RX2 Series i Barcelona
Resultat Barcelona
1. Oliver Eriksson (Swe)   30 p
2. Fraser Mc Conell (Jam)   26 p
3 Jesse Kallio (Fin)   23 p
4. Sami Matti Trogen (Fin)   19 p
5. Vasiliy Gryazin (Lva)   20 p
6. Damien Meunier (Fra)   16 p
7. Anders Michalak (Swe)   13 p
8. Simon Olofsson (Swe)   11 p
9 Steven Volders (Bel)   10 p
10. William Nilsson (Swe)   9 p
11. Jimmie Walfridson (Swe)   8 p
12. Albert Llovera (And)   6p
13 Ben-Philip Gundersen (Nor)   4 p
 
# # #
2019-04-18
Glad Motorsport-Påsk!
Tryck för större bild!
# # #
2019-02-01
Tung SM-sprint för Jimmie
Idag kördes SM-sprinten i rallycross i samband med SM-veckan i Sundsvall, men dessvärre blev det inte alls någon framgångsrik helg när Jimmie hoppade in och körde på snö.
- Det var verkligen inte min helg alls. Jag missade första starten katastrofalt och fick sen sämsta spår i de två andra. Jag är ändå nöjd med farten jag höll upp på banan, men när det är snörök och vinterunderlag, duger det inte att bomma starterna, säger Jimmie.

SM-sprinten var uppdelad i tre kvalheat där förarna körde i tre varv om placeringspoäng. De åtta bästa gick sedan vidare till semifinal.

I första heatet
var Jimmie tvärsist iväg i sitt heat med tre startande och slutade trea efter Sondre och Oliver.

Jimmies första heat
1. Sondre Evjen
2. Oliver Eriksson
3. Jimmie

I sitt andra heat
startade han i fjärde spår, där det var väldigt svårt att ta täten ifrån. Han var halvbra med, men fick vika och lägga sig längst bak i första kurvan. Han körde om Martin Jonsson, innan Martin hamnade i snödrivan.

Jimmies andra heat
1. Sebastian Eriksson
2. Pelle Willen
3. Jimmie
4. Martin Jonsson, DNF

I tredje och sista heatet startade Jimmie åter från fjärde och sämsta spår. Han var trea ut ur första kurvan och jagade Sebastian. De hade en tät fight, men Jimmie drog kortaste ståret och blev trea.

Jimmies tredje heat.
1. Sebastian Eriksson
2. Pelle Wilén
3. Jimmie

Jimmie slutade på delad åttonde plats med Ben-Philip Gundersen och gick först vidare till semifinal via lottning. När sedan reglementet kollades lite noggrannare, var det särskiljning i de sista heaten som gällde.

Jimmie och Ben-Philip hade samma placering i sista heatet, men norrmannen hade en bättre placering i andra omgången.

Därmed var det färdigkört för Jimmie som slutade nia i SM-sprinten.
- Det var kort sagt inte min helg, helt enkelt. Men jag har haft en rolig tävling och kommer tillbaka med nya tag till RallyX Nordic.”

Sebastian Eriksson kammade hem SM-guldet, före teamkollegan i JC Raceteknik; Pelle Wilén. Bronset gick till Oliver Eriksson.

Jimmie tar nu vinteruppehåll och kör sin nästa tävling när RallyX on Ice drar igång 18-19 maj.
Resultat SM-sprinten 2019
1. Sebastian Eriksson Hagfors MK  
2. Pelle Willén Strängnäs AMS  
3. Oliver Eriksson MK Speed  
4. Kevin Eriksson MK Speed  
5. Adam Westlund Gestrike RT
6. Sondre Evjen NMK Gol  
7. Kevin Hansen Götene MK  
8. Ben-Philip Gundersen NMK Solör  
9. Jimmie Walfridson MK Ratten
10. Martin Jonsson Woxnadalens MK  
 
# # #
2019-02-01
Följ Rallycross-Sprinten live här från SM-Veckan
Dessvärre är det lite si och så med uppdateringsmöljligheter från Sprint-SM i rallycross, så det blir nog tunnt med uppdateringar efter varje heat här på sidan.

Men vi rekommenderar att du följer det live via SVTplay från 08.00 och från 14.00 även via SVT1. VI kommer s

Fredag – rally/rallycross/crosskart
Kval 08.00-16.00 SVT Play rally/rallycross/crosskart
https://www.svtplay.se/video/20719344/sm-veckan/sm-veckan-rally-rallycross-crosscart

Finaler 14.00-16.00 SVT1 och SVT Play rally/rallycross/crosskart.
https://www.svtplay.se/video/20719380/sm-veckan/sm-veckan-finaler-rally-rallycross-crosscart

Vi kommer självklart sammanfatta tävlingen här som vanligt.
# # #
2019-01-29
Tävlingsdags - Jimmie kör SM-sprinten!
Jimmie kommer även i år att köra hela RallyX Nordic tillsammans med JC Raceteknik. Fjolårets läroår gav om bekant ett SM-brons och Jimmie kommer att sikta på pallen även RallyX Nordic. Redan på fredag tjuvstartar han säsongen och kör SM-sprinten i Sundsvall under SM-veckan.


Jimmie körde även SM-sprinten i fjol då han blev sjua.
- Det ska bli riktigt roligt att komma igång igen, även om det bara är den här tävlingen jag kör i vinter. Målet är att förbättra resultatet från i fjol, säger han.

Sprinten för rallycross, rally och crosskart kommer att köras tillsammans, där man varvar mellan grenarna och banorna på travbanan i Bergsåker.

Det är tio anmälda ekipgage som kommer slåss om SM-medaljerna i rallycross. Själva tävlingen är lite annorlunda upplagd än i vanliga fall. Man startar bara fyra bilar åt gången och kör tre kvalomgångar under tre varv där man kör på placering och inte tid. Därefter körs två semifinaler i fyra varv och en final på fem varv.

Tidsschema SM-sprinten Sundsvall
Fredag 1 febr
08.00 Förarmöte  
08.30 Kval Rally och Crosskart/Rallycross  
13.00 Finaler Rally och Crosskart/Rallycross  
16.00 Prisutdelningar  

 


Anmälda SM-sprinten
1. Martin Jonsson Woxnadalens MK  
2. Pelle Willén Strängnäs AMS  
3. Kevin Eriksson MK Speed  
4. Oliver Eriksson MK Speed  
5. Jimmie Walfridson MK Ratten
6. Sondre Evjen NMK Gol  
7. Ben-Phillip Gundersen NMK Solör  
8. Sebastian Eriksson Hagfors MK  
9. Kevin Hansen Götene MK  
10. Adam Westlund Gestrike RT  
 
 
 
 
 
« Årets rapporter
 
 
 
 
 
 
 
 
Rubrikerna på sidan:
Rubrikerna är direktlänkade till respektive rapport.
2019-12-20
» God Jul & Gott Nytt År!
2019-09-22
» Rapportering RallyX Nordic i Tierp
2019-09-15
» Dags för säsongs-avslutning för RallyX Nordic i Tierp
2019-08-25
» Stolpar både in och ut - Fyra i Kouvola
2019-08-25
» Rapportering RallyX Nordic Kouvola
2019-08-25
» Rapportering RallyX Nordic Kouvola
2019-08-20
» Dags för sjätte deltävlingen i finska Kouvola
2019-07-28
» Ny sjundeplats när RallyX Nordic debuterade i Flisa
2019-07-28
» Rapportering RallyX Nordic i Flisa
2019-07-25
» Tävlingsdags igen - lite info inför RallyX Nordic i Flisa
2019-07-21
» Sjundeplats efter högt tempo i Riga
2019-07-21
» Rapporterin RallyX Nordic från Riga
2019-07-18
» RallyX Nordic debuterar i Riga i helgen
2019-07-06
» Tionde plats för Jimmie under Magic Weekend
2019-07-06
» Rapportering Höljes
2019-07-01
» Dags för årets rallycrosshöjdpunkt - VM i Höljes
2019-06-16
» Sjundeplats för Jimmie i Hell
2019-06-16
» Rapportering RX2 International i Hell
2019-06-12
» Jimmie redo++ för Rallycross in Hell i helgen
2019-06-02
» Årets första pallplats kom på Nysumbanen i Danmark
2019-06-02
» Rapportering RallyX Nordic Danmark
2019-05-26
» Danmark nästa - Dags för RallyX Nordics tredje deltävling
2019-05-19
» Höjde tempot men snöpligt förste man utanför final
2019-05-19
» Rapportering RallyX Nordic deltävling 2 i Höljes
2019-05-18
» Tung inledning på RallyX Nordic-premiären för Jimmie
2019-05-18
» Rapportering RallyX Nordic deltävling 1 Höljes
2019-05-12
» RallyX Nordic-Premiär med dubbeltävling i Höljes
2019-05-12
» RX2 i Belgien bjöd på blandad kompott på klassisk F1-bana
2019-05-12
» Rapportering RX2 i Belgien
2019-05-07
» Kör på klassisk F1 bana under RX i Belgien
2019-04-28
» Punktering satte P i semifinalen för Jimmie i Barcelona
2019-04-28
» Rapportering RX2 i Barcelona
2019-04-18
» Jimime kör RX2 premiären i Barcelona i helgen!
2019-04-18
» Glad Motorsportpåsk!
2019-02-01
» Tung SM-sprint för Jimmie
2019-02-01
» Följ Rallycross-Sprinten live här från SM-veckan
2019-01-28
» Tävlingsdags - Jimmie kör SM-printen!
 
 
 
 
 
 

 


Maila Maria! Maila Jimmie! Maila Stig-Olov Maila Maria