an
Tävlingarna 2020
Jimmie sadlade om från crosskart till rallycross 2018 och kammade hem två raka SM-brons samt två raka femteplatser i RallyX Nordic.

Här hittar information, tävlingsrapporter och nyheter från 2020-års säsong där han blev fyra i Rallycross-SM och RX2 International series samt slutade femma i RallyX Nordic.
# # #

2020-12-21
God Jul & Gott Nytt år!

Tryck för större bild!

 

# # #

2020-09-06
En fjärdeplats i både Nysum och RX2 International series
Idag kördes säsongens sista rallycrosstävling på Danska Nysumbanen. Jimmie slutade femma igår och toppar det med en placering genom att bli fyra idag.

Säsongen blev kanske inte riktigt som Jimmie hade hoppats resultatmässigt. Han var i final i första tävlingen i Höljes och även i den andra, men ett sent tidstillägg gjorde att han missade sin finalstart. Även i Arvika blev det missad final.
– Arvika var en skittävling för min del som drog ner det hela lite. Men både idag och igår blev det final igen. Dagen har fungerat riktigt bra, tycker jag. Det var verkligen skönt att få avsluta säsongen med lite fart i kroppen, säger Jimmie.

Helgens dubbeltävling ingick även i RX2 International Series där Jimmie slutar fyra. I RallyX Nordic blir det samma resultat som i fjol – en femteplats.
– Det är helt okej resultat, även om jag självklart siktat in mig på pallen. Med tanke på situationen med Covid-19 är jag glad att vi faktiskt kunnat tävla över huvud taget. Så jag vill passa på att tacka JC Raceteknik, mina sponsorer, vänner och familj, säger han.

I första omgången idag skulle han undvika en kontakt i starten, men fick sig en smäll så han for av banan och slutade på fjortonde plats.

I andra omgången fick han revansch och kammade hem heatsegern och tiden räckte till andra snabbaste i omgången.

Tredje och sista omgången slutade han trea i sitt heat och blev därmed sexa i grundomgången.

En andraplats i semifinalen kvalade in honom som fjärde bil i finalen. Där låg han tvåa efter Krogstad, men hade lite otur att det stod en bil i ingången till jokern när han skulle in där på sista varvet. Två bilar smet förbi och Jimmie slutade fyra.


» Heat för heatrapportering från första deltävlingen RallyX Nordic i Nysum söndag

Resultat RallyX Nordic-finalen
1 Henrik Krogstad (Nor)   30 p
2. Guillaume De Ridder (Bel)   24 p
3. Jesse Kallio (Fin)   25 p
4. Jimmie Walfridson (Sve)   19 p
5. Niklas Aneklev (Sve)   18 p
6. Gustav Johansson (Sve)   10 p
7. Simon Olofsson (Sve)   13 p
8. Martin Jonsson (Sve)   12 p
9. Martin Enlund (Sve)   11 p
10. Mats Oskarsson (Sve)   11 p
11. Dan Skocdopole (Cze)   9 p
12. Linus Östlund (Sve)   8 p
13. Nils Andersson (Sve)   4 p
14. Grégory Fosse (Fra)   3 p
15. Lars Erik Haug (Nor)   2 p
16. Hans-Ola Frøshaug (Nor)   1 p
   

 

# # #

2020-09-05
Jimmie femma i Nysum och klättrar upp i RallyX Nordic
Idag kördes den fjärde deltävlingen av RallyX Nordic samt den första i RX2 international series. Jimmie slutade femma och klättrar upp en placering i RallyX Nordic och ligger inför finaldagen femma. I det Nordiska mästerskapet ligger han sexa.
» Se tabeller här

Jimmie var på hugget direkt och var med och slogs i toppen. I första omgången blev han tvåa i sitt heat, som var snabbt och gav tredjeplats i omgången.

Även andra heatet han körde var snabbt. Han gick i mål som trea och det räckte till femte plats totalt vilket placerade honom fyra efter två omgångar.

Tredje och sista omgången slutade han fyra, vilket bara räckte till en elfteplats.
– Jag bommade starten totalt, säger Jimmie.

Jimmie tappade två placeringar och slutade sexa i grundomgången. Han startade i tredje spår i den andra semifinalen och tog sig till final genom en tredjeplats.

I semifinalen blev det trångt i starten. Jimmie var sexa iväg efter lite buff och lyckades bara klättra en placering och slutar därmed femma i RallyX Nordics första tävling i Nysum.

Tävlingen körs även tillsammans med RX2 International series och där slutar Jimmie 5 (då Linus Östlund efteranmälde sig igår till serien).

» Heat för heatrapportering från första deltävlingen RallyX Nordic i Nysum

Startlista RX2 International
1. Guillaume De Ridder (Bel)   29 p
2. Henrik Krogstad (Nor)   24 p
3. Jesse Kallio (Fin)   18 p
4. Linus Östlund (Sve)   21 p
5. Jimmie Walfridson (Sve)   17 p
6. Simon Olofsson (Sve)   23 p
7. Gustav Johansson (Sve)   17 p
8. Martin Enlund   11 p
9. Martin Jonsson (Sve)   11 p
10. Mats Oskarsson (Sve)   10 p
11. Hans-Ola Frøshaug (Nor)   10 p
13. Grégory Fosse (Fra)   7 p
13. Dan Skocdopole (Cze)   3 p
   
Resultat Nysum RallyX Nordic
1. Guillaume De Ridder (Bel)   29 p
2. Henrik Krogstad (Nor)   24 p
3 Jesse Kallio (Fin)   18 p
4. Linus Östlund (Sve)   21 p
5. Jimmie Walfridson (Sve)   17 p
6. Simon Olofsson (Sve)   23 p
7. Gustav Johansson (Sve)   17 p
8. Martin Enlund (Sve)   11 p
9. Mats Oskarsson (Sve)   10 p
10. Hans-Ola Frøshaug (Nor)   10 p
11. Niklas Aneklev (Sve)   7 p
11. Grégory Fosse (Fra)   7 p
13. Martin Jonsson (Sve)   4 p
14. Dan Skocdopole (Cze)   3 p
15. Lars Erik Haug (Nor)   2 p
16. Nils Andersson (Sve)   1 p
   
# # #

2020-08-09
Hittade inte rätta flytet i Arvika
Den tredje deltävlingen i årets RallyX Nordic gick av stapeln under tre dagar på Westombanan i Arvika. Det är en bana som Jimmie normalt trivs bra på, men den här gången ville det sig inte riktigt för hans del.
Det ville sig inte riktigt den här helgen. Jag har inte hittat flytet och haft den jämnhet som behövts på banan. Dessutom har jag gjort lite för många småmissar mellan varven och det kostade viktiga sekunder. Inför tävlingen i Nysum om en månad ska jag analysera det hela lite, att vi kan komma igen med den rätta farten, säger Jimmie.

Sammanfattning helgen

Under fredagens första träning fick han femte snabbast tid och provade på andra träningen lite andra inställingar och fick då tionde tid.

I det första heatet var han bra med i starten, men tre bilar i rad får inte rikigt plats i första kurvan. Han släppte för att undvika smällar och var fjärde bil ut och lyckades inte avancera. Tiden räckte till sjunde bästa i första omgången.

Andra omgången kördes under lördagen och där var Jimmie andra bil genom den snäva kurvan. Han lyckades behålla placeringen i mål och noterade en ny sjunde tid i omgången. Efter två omgångar låg han på sjunde plats.
– Jag sliter lite med att hitta farten, men vi ska analysera och se vad vi kan få till till nästa omgång, säger Jimmie.

I tredje omgången var han åter tvåa i sitt heat och även den här gången blev det sjunde tid och behöll sin sjundeplats i totalen.
– Jag hade för mycket misstag den här gången som jag tappade tid på, säger Jimmie.

Det blev tredje plats i söndagens fjärde och sista heat och tiden räckte till nionde tid i omgången, vilket gav honom åttonde plats i grundomgången.

I semifinalen startade Jimmie i fjärde spår och han lyckades dessvärre inte köra upp sig någon placering, utan missade semifinalen igen med en hårsmån.

Den här deltävlingen var även final i årets rallycross-SM där Jimmie slutar fyra.

SM 2020
1. Linus Östlund, 69 p
2. Simon Olofsson, 65 p
3. Mats Oskarsson, 44 p
4. Jimmie, 42 p
5 Martin Enlund, 34 p

» Heat för heatrapportering från andra deltävlingen RallyX Nordic i Arvika

Resultat Arvika
1. Henrik Krogstad (Nor)   30 p
2. Jesse Kallio (Fin)   23 p
3. Martin Enlund (Sve)   19 p
4. Gustav Johansson (Sve)   20 p
5. Linus Östlund (Sve)   23 p
6. Mats Oskarsson (Sve)   11 p
7. Simon Olofsson (Sve)   15 p
8. Nils Andersson (Sve)   13 p
9. Jimmie Walfridson (Sve)   12 p
10. Niklas Aneklev (Sve)   10 p
11. Martin Jonsson (Sve)   9 p
12. Lars-Erik Haug (Nor)   6 p
13. Nathalie Petersson (Sve)   4 p
   
# # #
2020-07-05
Bra helg - inte önskat reslutat i RallyX Nordics andra deltävling
Igår drog den andra deltävlingen av RallyX Nordic i gång under den publikfria All Star Magic Weekend.

Helgen bjöd på blandad kompott för Jimmies del. Han var rejält startsnabb under hela helgen, men en bruten omgång och ett tidstillägg i semifinalen blev tyvärr kostsamt.
– Jag är jättenöjd med mina starter i helgen, de har verkligen fungerat bra. Tiiderna har bitvis också varit helt okej med en fjärdetid och sjättetid i omgångarna. Däremot måste jag jobba lite mer på min jämnhet. Helgen överlag har också fungerat bra, tycker jag, men en bruten omgång och tidstillägget fick luften att gå ur lite. Men vi kommer igen, säger Jimmie.

Träningen kördes den här gången enligt EM/VM reglemente så förarna fick gå ut så mycket de ville under de båda träningarna som var två timmar vardera. Jimmie valde att spara däck och var ute tre varv första gången och sju den andra. Det gav placeringarna trettonde respektive nionde.

I första omgången var Jimmie bra med i starten och valde alternativet direkt. Han lyckades bara plocka in två placeringar och slutade som heattrea. Heatet var inte så snabbt och gav tionde tid i omgången.

Andra omgången startade han i femte spår i andra heatet. Även den här gången var han rejält med i starten och slutade trea i det snabbare heatet. Tiden räckte till sjätte bästa i omgången och gjorde att han klättrade upp från tionde till sjunde plats i resultatlistan.

Idag kördes de två avslutande omgångarna och tredje omgången inleddes med ett tilltagande regn. Jimmie var åter rikgigt startsnabb och tog ledningen. Men efter alternativet blev det hård fight och en raceincident gjorde att han hamnade i räcket och tvingades bryta.

I och med det tappade han sin sjundeplats och låg nu på tolfteplats, vilket betydde att en bra placering var viktig för att kvala in i semifinalen.

I fjärde omgången ösregnade det ihållande och Jimmie satte åter starten perfekt och tog ledningen i heatet. Den här gången lyckades han förvalta det ända in i mål. Han vann heatet och blev fyra i omgången. Han avancerar upp och slutade åtta i omgången.

I semifinalen startade han i bakre led och var tvåa ut ur första kurvan, jagandes Henrik Krokstad. En stark insats gjorde att han slutade trea och kvalade in i final.

Först ute på pre-griden ut till finalen, upptäcktes att Jimmie varit på en banmarkering i velodromen. Han fick ett tidstraff och tredjeplatsen byttes mot en femteplats och därmed blev det ingen final trots allt.

Lite snöpligt slut på en helg som bjudit på ett högt tempo. Han slutade åtta i tävlingen som vanns av Jesse Kallio, före Mats Oskarsson och trea blev Linus Östlund.

I mästerskapstabellen tappar han sin tredjeplats och ligger nu sexa.

» Heat för heatrapportering från andra deltävlingen RallyX Nordic i Höljes


Resultat RallyX Nordic deltävling 2
1. Jesse Kallio (Fin)   30 p
2. Mats Oskarsson (Sve)   20 p
3. Linus Östlund (Sve)   23 p
4. Henrik Krogstad (Nor)   24 p
5. Simon Olofsson (Sve)   20 p
6. Thomas Holmen (Nor)   13 p
7. Martin Enlund (Sve)   15 p
8. Jimmie Walfridson (Sve)   11 p
9. Marcus Höglund (Sve)   10 p
10. Dan Skocdopole (CzeS)   10 p
11. Gustav Johansson (Sve)   8 p
12. Niklas Aneklev (Sve)   6 p
12. Nils Andersson (Sve)   4 p
14. Martin Jonsson (Sve)   3 p
15. Nathalie Petersson (Sve)   2 p
   

RallyX Nordictabellen efter deltävling 2
1. Simon Olofsson Sve 50 p
2. Jesse Kallio Fin 48 p
3. Linus Östlund Sve 46 p
4. Henrik Krogstad Sve 41 p
5. Mats Oskarsson Sve 33 p
6. Jimmie Walfridson Sve 30 p

» Aktuell RallyX Nordictabell
# # #
2020-07-02
Jimmie trea i mästerskapet efter premiären!
Idag kördes premiärtävlingen i rallycross och RallyX Nordics första deltävling gick av stapeln i värmländska Höljes.
– Det är klart att man alltid vill mer, men att komma till final är alltid kul och ett delmål som jag hade. Det finns både positiva och negativa saker att ta med mig ifrån helgen. Jag har en del att småsaker att jobba på och förbättra. Men sammantaget blev många viktiga poäng ihelgen, säger han.

Han höll upp ett jämnt och högt tempo vilket gav en fjärdeplats i tävlingen och gav poäng för tredjeplatsen.

Jimmie, som även i år kör hela säsongen med JC Raceteknik, inledde med nionde och elfte tid på träningen.

Han inledde med att ta starten och kamma hem heatsegern i årets första omgång. Heatet var snabbt och gav en fjärde plats i resultatet.

I andra omgången var Jimmie lite sämre med i starten. Han var fyra iväg och det blev även resultatet i heatet.
– Jag tappade lite tid eftersom jag fick stänga för Linus, säger Jimmie.

Inför tredje och sista omgången låg Jimmie sexa. Han var åter snabbast i starten, men tappade vid alternativet och blev heattrea. Det gav en åttonde plats i omgången och en femteplats i grundomgången.
– Jag är lite besviken. Jag gled ut i lite i högern i velodromen så att Aneklev tog sig förbi, säger Jimmie.

Men farten var under hela helgen hög och Jimmie slutade femma i grundomgången. Det gav honom tredje spår in i semifinalen.

I semifinalen blev det trångt, men Jimmie lyckades trots att han fick en smäll som fick honom att tappa kontrollen och näst intill snurra ett helt varv, behålla tredjeplatsen och knipa den efterlängtade finalplatsen.

I finalen var han femma iväg. Trots ett högt tempo lyckades inte Jimmie nå pallen den här gången, men slutade fyra i premiären. Poängmässigt ger det en tredjeplats inför deltävling två som körs nu på fredag och lördag.

Simon Olofsson vann, före Henrik Krogstad och Linus Östlund blev trea.

» Heat för heatrapportering från RallyX Nordic-premiären i Höljes

Resultat RallyX Nordic deltävling 2
1. Simon Olofsson (Sve) 30 p  
2. Henrik Krogstad (Nor) 17 p  
3. Linus Östlund (Sve) 23 p  
4. Jimmie Walfridson (Sve) 19 p  
5. Nils Andersson (Sve) 15 p  
6. Dan Skocdopole (Cze) 18 p  
7. Jesse Kallio (Fin) 18 p  
8. Marcus Höglund (Sve) 15 p  
9. Mats Oskarsson (Sve) 13 p  
10. Niklas Aneklev (Sve) 10  
11. Gustav Johansson (Sve) 7 p  
12. Thomas Holmen (Nor) 6 p  
13. Martin Enlund (Sve) 4 p  
14. Martin Jonsson 3 p  
15. Nathalie Petersson (Sve) 2 p  
  » Se komplett resultatRallyX Nordic efter deltävling 1
1. Simon Olofsson 30 p
2. Linus Östlund 23 p
3. Jimmie Walfridson 19 p
4. Dan Skocdopole 18 p
5. Jesse Kallio 18 p
6. Henrik Krogstad 17 p
# # #
2020-06-04
Jimmie redo för rallycrosspremiär – kör RallyX Nordic i Höljes!
Covid -19 har gjort att idrotten fått ta ett steg tillbaka för hälsan i år. Men första helgen i juli är det #RXQUARANTINE då Finnskoga MK istället för Rallycross-VM arrangerar RallyX Nordic under fyra dagar, med start torsdag 2 juli.

Jimmie kommer till start i årets rallycrosspremiär tillsammans med JC Raceteknik.
– Planerna var att köra hela RallyX Nordic och rallycross-SM även i år tillsammans med JC Raceteknik. Men Covid-19 påverkar många människor och av säkerhetsskäl har den här säsongen inte kunnat starta. Därför känns det extra kul att vi kan få köra en tävling i Höljes i juli, säger Jimmie.

Tävlingen kommer att vara publikfri och det hela kommer att sändas via nätet mot en avgift där pengarna går direkt till Finnskoga MK.
– Det kommer kännas väldigt konstigt att köra utan publik i Höljes, publiken där är ju något alldeles extra. Samtidigt är det jäkligt kul att få komma igång med körningen igen och samtidigt kunna bjuda publiken på något på distans istället under dessa tider, säger Jimmie.

Fjolåret levererade ett SM-brons och en femteplats för hans del i det nordiska mästerskapet.
– Utvecklingskurvan i fjol var bra, även om säsongen var väldigt upp och ner för min del. Det här är tredje säsongen jag kör rallycross och jag hade som målsättning att förbättra slutresultatet i båda serierna. Nu tar jag det lite mer tävling för tävling, med målsättning att ta mig till final, avslutar han.
# # #
2020-04-09
Glad Motorsport-Påsk!
Tryck för större bild!
 
 
 
 
« Årets rapporter
 
 
 
 
 
 
 
 
Rubrikerna på sidan:
Rubrikerna är direktlänkade till respektive rapport.
2020-12-21
» God Jul & Gott Nytt År
2020-09-06
» Fjärdeplats i både Nysum och RX2 series
2020-09-06
» Rapportering RallyX Nordic i Nysum dag 2
2020-09-05
» Femma i Nysum och klättrar upp i RallyX Nordic
2020-09-05
» Rapportering RallyX Nordic och RX2 i Nysum i helgen
2020-09-02
» Final i både RallyX Nordic och RX2 i Nysum
2020-08-09
» Rapportering från RallyX Nordic i Arvika
2020-08-02
» Tre dagars rallycross – Dags för RallyX Nordic i Arvika
2020-07-05
» Bra helg men inte önskat resultat I RallyX Nordic för Jimmie
2020-07-05
» Rapportering RallyX Nordic deltävling 2
2020-07-02
» Jimmie trea i mästerskapet efter preimären i Höljes!
2020-07-02
» Rapportering RallyX Nordic deltävling 1
2020-06-29
» Tider och info inför RallyX Nordic i Höljes
2020-06-04
» Jimmie redo för rallycrosspremiär - kör RallyX Nordic i Höljes!
2020-04-09
» Glad Påsk önskar Helmia Motorsport
 
 
 
 
 
 

 


Maila Maria! Maila Jimmie! Maila Stig-Olov Maila Maria